Dropjes, Anneke Arts

Boxmeer 14-11- 2009

Beste zusters v/h Canisius ziekenhuis.

Ik ben Anneke Arts, en schrijf deze brief omdat er 59 jaar iets is gebeurd, in jullie ziekenhuis wat mij nog steeds dwarszit.

Mijn luie oogje zou operatief worden rechtgezet. Ik werd van 15 tot en met 20 januari 1950 worden opgenomen Ik woonde toen in Groeningen, mijn moeder bracht mij met de trein naar Nijmegen en heeft mij, na 5 dagen, ook weer opgehaald.

Er was geen tijd en gelegenheid voor mijn ouders om tussentijds op visite te komen. De laatste dag van mijn verblijf in het ziekenhuis heeft een lieve tante uit Nijmegen mij verrast met een bezoekje, en een zakje drop.

Over dit zakje drop gaat mijn brief.

De gekregen dropjes mocht ik niet zelf bewaren, ze moesten ingeleverd worden. De volgende dag mocht ik naar huis, mijn dropjes hebben jullie vergeten mee te geven. Thuisgekomen heb ik meteen een brief geschreven om naar mijn dropjes te vragen. Deze brief is nooit verzonden, ik wist niet hoe dat moest.

Waarom ik nu pas schrijf? Ik doe een cursus verhalen schrijven over vroeger, de laatste huiswerkopdracht was schrijf een brief. Ik dacht bij mezelf nu ga ik het alsnog doen.

Ik hoop dat ik naar aanleiding van deze brief mijn dropjes mijn dropjes alsnog terugkrijg.

Met vriendelijke groet,

Anneke Arts
Boxmeer